Bachova osebna mešanica ter rešilne kapljice in mazilo

Bachova cvetna terapija se osredotoča na globlje vzroke bolezni in ne zgolj na njene simptome. Močno razredčeni cvetlični izvlečki (esence) prenašajo zdravilni potencial cveta in vplivajo na čustveno stanje posameznika, tako da pomagajo preobraziti destruktivna čustvena stanja v za nas bolj konstruktivno občutenja in tako ponovno vzpostaviti duševno ravnovesje (npr. strah, jezo in žalost nadomestijo s kvalitetami poguma, zadovoljstva, veselja). Na ta način vplivajo Bachove esence na notranjo preobrazbo človeka in pomagajo zdraviti resnične vzroke bolezni, zato tudi pripomorejo k ozdravitvi. Bachove kapljice so enostavne za uporabo, nimajo stranskih učinkov in so primerne za vse starostne skupine, pa tudi za živali in rastline. Ne nadomešča medicinske pomoči, lahko pa jo spremlja.

Cvetno terapijo je v tridesetih letih 20. stoletja razvil angleški zdravnik dr. Edward Bach. Gre za popolnoma naravno metodo, ki deluje z informacijo in se prenaša po vodi. Je učinkovita pomoč v vsakodnevnem življenju, ki v prvi vrsti zdravi dušo in šele preko nje tudi telo in tako preprečuje bolezenska stanja, izboljšuje splošno počutje, zdravi čustvena stanja, ki lahko povzročijo bolezni in vzpostavlja notranje ravnovesje. Esence vedno delujejo individualno, pri vsakem drugače. So kot najboljši prijatelj, ki nas notranje objame in poboža. Zato mnogi ljudje poročajo, da ob jemanju kapljic čutijo, da so bolj umirjeni, pogumnejši in bolj motivirani, bolj si zaupajo, da bodo kos življenjskim preizkušnjam.

Bachove esence nudijo možnost, da od njih sprejmemo toliko kot želimo oziroma zmoremo. Lahko se nanje spomnimo samo v težavah in takrat „gasimo požar“ z rešilnim mazilom (še posebej primerno proti težavam na koži: alergije, srbečice, manjše opekline, piki žuželk … ) in/ali rešilnimi kapljicami, edini vnaprej pripravljeni mešanici, ki jo je pripravil dr. Bach sam za akutne stiske (telesne in psihične), ko nimamo časa namešati osebnih kapljic. Pomagajo nam v hudem stresu, ob vznemirjenju, obupu, jezi, tremi, nespečnosti, strahu pred zdravnikom, izpitom, nastopom ali kakim drugim dogodkom, ki se ga bojimo. Vendar si je, kadar smo v čustveni stiski in imamo dovolj časa za ukrepanje, bolje pomagati z osebno mešanico kapljic, ki te podpre tam, kjer to najbolj potrebuješ. 

Vedno je bolje izbrati osebno mešanico (kapljice pripravljene za konkretno osebo v njeni trenutni čustveni situaciji), ne pa kapljic za težavo na splošno. Vnaprej pripravljene splošne mešanice za konkretno težavo, na primer nespečnost, pomanjkanje energije, stres, hujšanje, so priljubljena trgovska poteza, niso pa tako individualno prilagojene posamezniku in so zato običajno manj učinkovite. 

Vašo osebno mešanico sestavljajo esence, v katerih boste prepoznali svoja občutenja in vzorce obnašanja, ki v vas trenutno povzročajo največ neravnovesja. Bachova osebna mešanica prinaša v vaše življenje več svobode, zavedanja, notranje moči in poguma. Pomaga jasneje videti položaj, v katerem ste, se znebiti strahu in narediti tisto, kar je treba. Običajno se za posameznika pripravi mešanica pripravkov na osnovi pogovora, sama pa takšno osebno mešanico pripravim na podlagi vpogleda v biopolje človeka.

Pri interpretaciji vam je na voljo moja pomoč, za poglobljeno svetovanje pa se je potrebno posebej dogovoriti za termin.

Osebna mešanica je lahko samostojna podpora ali nadaljevanje individualne terapije s pomočjo karmične diagnostike.