Dobro je vedeti, kako podpreti in uravnovešati telesno toploto, saj je telesna toplota odraz našega energijskega stanja. Od tega je odvisna naša fizična stabilnost in posledično zdravje. Termodinamika telesa je prva stvar, ki se poruši (še pred izraženo boleznijo) in zadnja, ki se stabilizira po naporih, stresu, bolezni. Če pravi čas in na pravi način podpremo toplotni sistem telesa, da ostane v svojem ravnovesju, se lahko izognemo marsikateremu zapletu in bolezenskemu stanju.

Uravnovešanje telesne toplote okrepi organizem, dviguje njegovo odpornost ter tako vsesplošno krepi telesne moči, pomaga k boljšemu in hitrejšemu učinku zdravljenja, nudi podporo pri stabilizaciji organizma po prestanih akutnih fazah različnih obolenj, še posebej pa se izkaže učinkovito pri otrocih ter različnih težavah z dihali (kašelj, bronhitis, bronhiolitis, pljučnica…), vročinskih stanjih in zakisanosti telesa, kjer pa je izjemnega pomena prava kombinacija kopeli.

Pri uporabi v preventivne namene kombinacija postopkov ni tako pomembna. Poznati morate le nekaj osnovnih toplotnih zakonitosti telesa in lahko praktično eksperimentirate, se s tem igrate in opazujete čudeže, ki jih prinaša voda. (predavanje – link)

S pomočjo vpogleda v biopolje otroka ali odraslega običajno na daljavo vodim in svetujem optimalno termodinamsko podporo z namenom stabilizacije in hitrejšega doseganja ravnovesja. Tako delujejo ukrepi kot katalizator že začetih procesov toplotne samoregulacije telesa. Sama izvedba podpore toplotnega sistema telesa je izredno enostavna in hkrati izjemno učinkovita. Ker gre za različne kopeli in ker se otroci običajno zelo radi kopajo in igrajo z vodo, je pristop s hidroterapijo zanje ne samo enostaven in učinkovit, ampak tudi zabaven. In vse kar potrebujete za izvedbo imate najverjetneje že doma: voda, lavor, banja, tuš, termometer, milo, limona. Potem manjka le še napotek, kaj je potrebno storiti v dani situaciji. 

Vendar pa ni pričakovati trajnejših rezultatov, če ob fizični podpori nismo odpravili tudi resničnega vzroka težave, ki se je pokazala na fizičnem nivoju.