Fitoterapija je moderna smer tradicionalnega zeliščarstva, ki se razvija s pomočjo najsodobnejših dognanj znanosti. Kljub temu, da je med tradicionalnim zeliščarstvom in moderno fitoterapijo velika razlika, se pri obeh uporablja zdravilne rastline – celotno rastlino ali posamezen del rastline. Kot del inteligentne narave tudi zelišča v sebi skrivajo številne moči, ki nam pomagajo preprečevati in/ali zdraviti bolezni. Pripravke najpogosteje uporabljamo v obliki čajev, maceratov, tinktur, eteričnih olj in sirupov, zeliščnih kopeli, fitoterapevtstke učinke pa lahko poiščemo tudi v obliki tablet in kapsul.

Tradicionalno znanje zeliščarstva je na slovenskih tleh izjemno močno in ima dolgo tradicijo. Pravilna raba in kombinacija kvalitetnih zelišč in pripravkov omogoča, da se v telesu prebudijo speče moči in se aktivirajo, podprejo in pospešijo procesi samozdravljenja. To se zgodi spontano, naravno in pri kvalitetnih zeliščih in pripravkih tudi brez stranskih učinkov. Uporabe zelišč se ni potrebno bati, četudi jih ne poznate najbolje. Najlažje jih je spoznavati ob težavah, pri katerih jih lahko takoj tudi preizkusite – pri sebi ali otroku.

Če je potrebno okrepiti podporo telesa, poiščite preverjene in kvalitetne zeliščne in/ali fitoterapevtske kombinacije, ki delujejo v širokem spektru, ali pa si naročite svojo osebno zeliščno mešanico. Le ta je individualno pripravljena posebej za posameznika in zato podpira in vzpostavlja ravnovesje v njegovi trenutni telesni situaciji.

Res je, da nihče ne more ničesar storiti namesto nas samih, lahko pa si mirno priznamo, da vsi včasih pri tem potrebujemo pomoč, usmeritev ali podporo.