Odnosi so namenjeni tudi temu, da se drug od drugega in ob drugem učimo in rastemo. Tu je seveda v ospredju predvsem partnerski odnos. Naloga takega odnosa je najti dom in se naučiti skupaj hoditi skozi življenje. Za to pa je potrebno odpreti srce. Ko je srce odprto, se drugi počuti sprejet in razumljen. Za to so potrebni obzirnost, poštenost, velikodušnost… Naučiti se je treba poslušati, izražati, se pravilno odločati.

Ugotavljam zakaj se partnerja ne slišita, kje in zakaj se zapleta, koliko je vsak v svoji “vlogi” ter kje je še neizkoriščen, a potreben potencial, ki ga lahko nekdo prispeva v odnos, da se ta izboljša. Da postane sodelovanje. Ker samo tako partnerja lahko hodita po skupni poti. Vedno pride do točke, ko je, če par želi ostati skupaj, treba videti, česar ne vidi, to razumeti in se naučiti nove naravnanosti. To so izzivi, ki hkrati vodijo k notranji rasti. Odnos ne more preživeti brez resnice.

Ker pa je vsaka partnerska situacija zgodba zase, vse terapije in svetovanja individualno prilagajam. Pomoč in usmeritev vama lahko ponudim na osebnem partnerskem svetovanju ali na delavnici dinamika skupine z individualno obravnavo. Načeloma zadostuje že en obisk, da se naredijo prvi premiki v partnerskem odnosu.