Čigav nahrbtnik nosiš?

Posebnost Dinamike skupine je, da se odvija v majhnem krogu ljudi, kjer vsak sodeluje kakor in kolikor želi.

Dinamika skupine je posebna terapevtska tehnika, kjer se prepletajo metode Hellingerjeve postavitve družine, karmične diagnostike, Usui reikija in regresoterapije. Skozi večletno terapevtsko delo jo je razvila Beba Splichal, terapevtka naravnega zdravljenja in vodja Nove šole naravnega zdravljenja. Dinamika skupine s svojo edinstveno kombinacijo omogoča natančen vpogled v resnico neke situacije.

Do tega vpogleda je moč priti tudi na druge načine, vendar je nekaterim udeležencem situacijo lažje videti in razumeti na delavnici Dinamika skupine, kot poslušati in slišati na individualni celostni obravnavi. Nekaterim je lažje, če vidijo in čutijo hkrati. In takrat je posebej uporabna ta tehnika, s svojim drugačnim načinom sporočanja informacij. Kajti informacija je uporabna šele, ko jo človek sprejme in dojame. 

Posebnost Dinamike skupine je, da se odvija v majhnem krogu ljudi, kjer vsak sodeluje, kakor in kolikor želi. Velika prednost je tudi v tem, da je “nevsiljiva”. Ta, ki razrešuje svojo situacijo/problem zadevo le opazuje. Opazuje “dramo” svoje zgodbe. Opazuje, kaj se dogaja med akterji njegove zgodbe. Tukaj ni zunanjega pripovedovalca, postavitev govori sama zase.

Dinamika skupine je dogodek, kjer se zbere naključna skupina ljudi, ki jih povezuje vodilna tema.

Priporočam jo vsakomur, predvsem pa tistim, ki:

Sodelovanje prinaša spoznanja vsem udeležencem.

Tistemu, ki postavlja svojo »dinamiko« – energijski vpogled v situacijo.

Tistemu, ki sprejme vlogo pri postavitvah drugih udeležencev kot predstavnik/igralec.

Pa tudi tistemu, ki vse to le opazuje.

Ta, ki postavlja, dobi uvid v situacijo. Na ravni duše razume, uvidi, spozna in tako (ker je hkrati tudi razum videl), lažje sprejme resnico takšno, kot je. To notranje dogajanje, ki omogoča uvide, s tem prinaša tudi možnost dejanskih premikov. Potem se oseba lahko sama odloči, kaj bo odložila in kaj nesla naprej v življenje.

Ta, ki postavlja, dobi uvid v situacijo. Na ravni duše razume, uvidi, spozna in tako (ker je hkrati tudi razum videl), lažje sprejme resnico takšno, kot je. To notranje dogajanje, ki omogoča uvide, s tem prinaša tudi možnost dejanskih premikov. Potem se oseba lahko sama odloči, kaj bo odložila in kaj nesla naprej v življenje.

Ta, ki igra določeno vlogo, te vloge v resnici ne igra. Je, kot bi oblekel obleko nekoga drugega. V zgodbo samo stopi, živi neko drugo zgodbo, čuti, kaj se dogaja v drugi osebi. Ob tem se popolnoma zaveda, da je medij in ne izgubi stika s seboj, zato tudi ne ostane v zgodbi drugega. (Ker tako spoznava doživljanje druge osebe, drugega lahko tudi razume in s tem razvija sočutje.)

Tudi opazovalec lahko v vsaki dinamiki najde delček sebe ali neke svoje situacije. Z njeno pomočjo jo bolje razume, s tem pa tudi lažje sprejme in je ne ponavlja več. Ko odloži del bremena, lahko vidi luč na koncu tunela.

Učenje je v vsakem primeru intenzivno; če postavljaš, če igraš in tudi če samo opazuješ.

Vsi udeleženci so na nek način povezani. Bolj kot si ta, ki postavlja, želi videti resnično situacijo in sebe, več se bo tistemu, ki ga predstavlja/igra, razkrilo. Vse se namreč dogaja v kvantnem polju Enosti. Moja naloga je, da kot medij spustim energijo skozi – in predstavnik nenadoma čuti, zaznava, misli in fizično občuti kot oseba, ki jo predstavlja.

Vsi postanemo mediji, jaz zgodbo samo moderiram. Ob upoštevanju duhovnih zakonov iščem resnico in najvišje dobro za vse. Vedno so soigralci pravi in občutek je vedno realen. Krivcev ni. In vsaka izkušnja je edinstvena.

V Dinamiki skupine se išče energijski tok. Tej energiji sledim in opazujem, kaj jo ovira. (Tudi sicer smo v življenju najtesneje povezani prav z ljubeznijo)

Med dvema osebama lahko stoji nekaj, zaradi česar ljubezen ne najde poti. Pogosto se izkaže, da ko nečesa ne moremo sprejeti kot dejstvo, to postane ovira. Ko pa zmoremo nekaj videti in zato sprejeti, lahko to tudi umaknemo. Videnje in sprejetje resnice, četudi ni taka, kot mislimo ali kot bi si želeli, nas osvobaja.

Takrat začutiš sebe in si lahko rečeš: v redu sem. Ko to narediš se povežeš z ljubeznijo v sebi in jo začutiš. Šele takrat jo lahko pokažeš drugemu in šele zatem jo znaš tudi sprejeti. In potem je življenje bogatejše, polnejše, bolj radostno, veličastnejše.

Še nekaj koristnih informacij

Dinamika skupine uporablja energijske metode za zdravljenje odnosov. Temelji na fenomenu energijskih polj znotraj skupine ljudi, zaradi katerih se na tovrstnih delavnicah lahko odigrajo situacije takšne, kot so. Brez ampak in toda, brez mask in iger. Tako se lahko pokaže (velikokrat nevidno) bistvo.

Vaša sprememba vpliva tudi na druge. Če se vi spremenite, se s tem spremeni tudi vaš odnos z drugo osebo. In ko je ta odnos drugačen, je drugačen tudi odziv osebe in s tem oseba sama.

Če ste starš in ste prišli predvsem zaradi svojih otrok, bo to na njihovo življenje imelo zelo odrešujoč vpliv. Ker bremena nerazrešenih zadev ne boste prenašali nanje, bodo lahko šli naprej brez tega, po svoji lastni poti.

Ko razčistite osnovni model z očetom in mamo, vedno spoznate nekaj pomembnega o sebi!

Kaj bo dinamika pokazala je odvisno od tega, koliko si kdo upa spustiti um, koliko je pripravljen na resnično izkušnjo. Že sam pogum, da si upamo pogledati samega sebe, prinaša velike spremembe.

Če si upaš narediti korak preko svojih omejitev, začutiš, kako se ti “razprejo krila”.

Od postavitve pogosto pričakujemo, da nas bo potolažila, a ni tako. V resnici nas pogosto prizadene, ker nam pokaže to, pred čemer bežimo in česar ne želimo videti. Tolažba in dober občutek se zgodita kasneje, kot posledica iskrenosti in resnice. Ko znova vzamemo moč v svoje roke.

Pomembno je, kako živiš. Če živiš iskreno, po lastnih prepričanjih, če si zadovoljen seboj, če si tam kjer želiš biti, potem klub problemom ni nobenega problema.

Dinamika zelo jasno pokaže, kaj je bistveno in kako preprosto je v resnici življenje.