Reiki je starodavna zdravilska metoda naravnega zdravljenja in prinaša harmonijo na vseh nivojih zavedanja.

S pomočjo reikija vzpostavimo intenzivnejši stik z univerzalno življenjsko – božansko – energijo, energijo brezpogojne ljubezni in svetlobe. To je energija z visoko vibracijo, ki spodbuja notranji proces preobrazbe in procese samozdravljenja. Sicer je na voljo vsakemu in se pretaka skozi vsa (živa) bitja na tem planetu, a se zaradi načina življenja, razmišljanja in čustvovanja vse prepogosto sami odrežemo od vira. 

Sprejemanje univerzalne življenjske energije je tako naravno kot dihanje. Ker je reiki tehnika, s katero se odpremo pretoku univerzalne energije, lahko ob reiki seansi začutimo, kako doteka k nam več življenjske energije. Posledično nas reiki umiri, kar je izjemno prijetno in blagodejno. Reiki ali polaganje rok koristi vsakomur, ki ga je deležen, saj:

Reiki samostojne seanse (tudi na daljavo)

Oblečeni ležete na masažno mizo. Terapija poteka z različnimi položaji in načini polaganja rok, ki vplivajo na pretok energije. Seansa traja 30 minut, sledi kratek pogovor.

Terapija na daljavo poteka z energijsko povezavo z osebo, ki energijo prejema.
Ob dogovorjenem času je priporočljivo, da najdete miren prostor, kjer vas nihče ne moti. Izklopite tudi telefon in internetno omrežje. Sedite ali ležite, pomembno je, da vam je prijetno in udobno. Oči so lahko odprte ali zaprte. Nato se prepustite prejemanju energije za dobrih 20 minut. Po koncu je priporočljivo, da ostanete v čutenju in počivate še 10 minut. Pogosto se zgodi, da ljudje med seanso zadremajo ali zaspijo.

Reiki vas popelje v stanje globoke sproščenosti.

Reiki posvetitev

Da bi lahko tudi sami prakticirali reiki in si z njim pomagali, vas kot mojstrica in učiteljica Usui Reikija naučim in iniciiram v to čudovito tehniko za osebno rast, duševni in duhovni razvoj – individualno ali na tečajih, kar izvajam tako za odrasle kot za otroke (nad 10 let). Tradicionalni reiki pozna tri osnovne stopnje. Iniciacija se opravi v 1., 2. in 3. stopnjo ter prejetje mojstrskega simbola.

1.stopnja: je aktivator samozdravljenja in se uporablja za delo na sebi (kasneje tudi za podporo in pomoč drugim), pri zdravstvenih težavah, slabem počutju, utrujenosti, boleznih. Učinki so najbolj opazni na fizični ravni – zdravimo svoje telo ter svoj odnos do njega, tako da deluje bolj skladno in energijsko pretočno. Osredotočeni smo predvsem nase, na krepitev stika z življenjsko energijo in na razvijanje svoje samozdravilske sposobnosti. Uporabljamo pa ga lahko tudi za zaščito, čiščenje prostorov ter obogatitev hrane in vode. 

2.stopnja: samozdravljenje se najintenzivnejše dogaja na ravni čustev in na področju odnosov – v prvi vrsti tistih, ki jih imamo sami s seboj (samopodoba, samozavest, občutki krivde…), zdravi pa tudi odnose z drugimi. Ta stopnja prinaša tudi poglobljeno možnost reiki seans za druge in delo na daljavo.

3.stopnja: je namenjena tistim, ki so pripravljeni metodi reikija dnevno nameniti nekaj svojega časa. Ta stopnja posega globlje na področje kreativnosti, etike in duhovnega razvoja ter tako deluje v smeri učenja brezpogojne ljubezni in sprejemanja življenja. Delo je zahtevnejše in od praktikanta zahteva, da redno pometa pred svojim pragom, kot pravi pregovor.  

Čeprav nimamo vsi enakega začetnega potenciala, lahko vsak prejme reiki iniciacije in se nauči osnovnih zakonitosti reikija. Pri vsakem reiki podpira samozdravljenje in posameznikov razvoj v njegovo najvišje dobro. Sama priporočam reiki v prvi vrsti kot orodje in pomoč pri samozdravljenju (uravnovesiti telo, dušo in duha, da se samo pozdravi), šele nato kot podporo pri zdravljenju drugih