Vzrok vseh negativnih čustev, misli in prepričanj je motnja v energijskem pretoku. PEAT je usmerjen k jedru problema, na odkrivanje negativnih prepričanj in vzorcev in ne na bolezni in bolečine same.

Je metoda, ki jo je Živorad Mihajlović Slavinski razvil iz akupunkture, kineziologije, pranayam (dihalnih tehnik), iz različnih metod uporabe meridianov in metod energetske psihologije in je na nek način nadgradnja le-tega. Njena osnova pa je razumevanje energijskega pretoka po meridianih. Zato jo lahko uvrstimo tudi med meridianske terapije. Te delujejo na nevidno podlago čustvenih in psiholoških motenj, saj je izvor teh motenj vedno v motnjah energijskega polja. Da bi dosegli ozdravitev ali premik v duhovni zavesti, je treba delovati na strukturo energijskih polj, ki so v njihovem temelju.

Vzrok vseh negativnih čustev, misli in prepričanj je motnja v energijskem pretoku. PEAT je v svojem bistvu usmerjen k jedru problema, na odkrivanje negativnih prepričanj in vzorcev in ne direktno na bolezni in bolečine same, čeprav se lahko uporabljala tudi tako. Deluje tudi na čustvene in mentalne omejitve, ki preprečujejo najboljši možen rezultat.

PEAT metoda podpira tudi notranji razvoj in stremi k osvoboditvi na naši duhovni poti.

Pomembno pa je vedeti, da poglavitno delo pride na vrsto šele po samem procesu PEAT-a. Ker ko enkrat breme odložimo, se moramo tudi naučiti živeti brez njega.

Ta terapevtska metoda omogoča reševanje in odstranjevanje cele vrste travm in to brez čustvenih reakcij. Če dobro opredelimo jedro težave in je posameznik aktiven v prenašanju spoznanega v prakso, je seanso izjemno redko potrebno ponavljati.

Kako poteka terapija – energijsko transformacijski proces?
Oseba svojo težavo ohranja v zavesti, ob tem pa se nežno dotika ustreznih točk na meridianu, s čimer spodbuja električne tokove in prerazporeja energijo v avri. To privede do nevtralizacije neprijetnih stanj v zavesti in v telesu. Kot terapevtka vas popeljem v samo jedro težav, ki jih lahko v toku procesa presežete. Nevtralizacija vam prinese občutek lahkotnosti in povezanosti s samim seboj.